27 noiembrie 2011

Fasole cu ciolan afumat


Fasole cu ciolan afumat




O mancare traditionala romaneasca.  Fiindca se apropie 01 decembrie si din ce in ce mai mult se promoveaza fasolea cu ciolan in aceasta zi. Pot spune ca este o mancare economica, si o putem face de post daca inlaturam ciolanul. 


Ingrediente alese cu grija:


- 0.5 kg fasole alba
- un ciolan de porc afumat
- 2 morcovi
- 2 cepe
- un pastarnac
- o telina
- 3 linguri bulion
- tarhon
- sare si piper
- frunze de telina sau leustean


Preparare :


Fasolea se pune de cu seara in apa la inmuiat. A doua zi se fierbe intr-o oala in trei ape. Intre timp ciolanul se taie in bucati si il fierbem si pe le in mai multe ape, ca sa se duca din sare si din afumatura prea grea. Dar nu in foarte multe ape, ca apoi nu mai da gust mancarii.


In ultima runda de fiert fasolea, adaugam si legumele curatate si intregi,presaram si sare iar mai spre sfarsit ciolanul si bulionul. Se fierb toate. Cand este gata, scoatem pastarnacul, telina cepele si morcovii. Cei din urma ii putem taia rondele si lasa in macare. Pentru gust presaram tarhon si frunzele de telina/leustean . Se serveste cu paine proaspata de casa si muraturi.


Pofta mare!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu