15 septembrie 2010

Ciorbă de perişoare




Ciorbă de perişoare

După cum spune mama: nicio masă fără ciorbă , deschid şi eu lista supelor şi ciorbelor cu aceasta.


Ingrediente alese cu grijă:

- apă cca. 2 litri
- 2 cepe medii
- albitură (păstârnac)
- morcov
- sare
- 2 linguri de orez
- suc de roşii (ciorbe)
- 1 ou
- pătrunjel
- borş magic( sau borş făcut în casă dacă aveţi)

Pentru perişoare:


- 250 grame carne tocată amestec ( porc cu vită)
- 2 linguri orez
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- verdeaţă


Preparare:

Curăţăm legumele pentru fiert. Ceapa tocată mărunt, o jumătate de morcov şi o jumătate de albitură date prin răzătoare, restul se lasă întregi. Acestea se pun în apă cu sare la fiert.Nu punem toată apa de la început, doar jumătate de oală să zicem. La mine, oala în care am făcut are 3 litri.




În timpul cât fierb legumele, pregătim perişoarele.

Într-un castron punem carnea tocată, adăugăm orezul, condimentele şi verdeaţa.




Amestecăm bine totul şi formăm perişoare de mărimea unei nuci. Odată făcute le vom punem la fiert în ciorbă. Atunci mai adăugăm şi apă.

După vreo 5 minute de fiert cu tot cu perişoare, adăugăm şi sucul de roşii şi orezul. Pătrunjelul îl tocăm mărunt şi la sfârşit de tot se pune în ciorbă.




Când a fiert şi orezul este semn că ne apropiem de final. Un ou bătut îl facem zdrenţe în zeamă şi 1-2 linguri de borş magic. Dacă mai e nevoie de sare sau alte condimente se pun acum înainte de a presăra pătrunjelul şi apoi gata , închidem focul.



La un castron de ciorbă merge de minune un ardei iute.

Poftă bună!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu