
- 500ml frisca
- 50gr zahar
- 80ml lapte
- 2oua
- 2plicuri gelatina+50 ml lapte
- esenta de vanilie
Jelul de capsuni:
- 600gr capsuni
- 150 gr zahar pudra
- 2plicuri gelatina
- 50ml apa
Preparare cu grija:
Intr-o craticioara se pun zaharul, oualele batute si 80ml lapte. Se amesteca bine sa se omogenizeze si se pun pe foc aprox 2min. cat sa se topeasca zaharul.
Se inmoaie gelatina in 50 ml lapte si se incalzeste pe foc sau baie pana se dizolva gelatina.
Ambele compozitii se lasa un pic la racit.Se scoate frisca de la frigider, se opreste putina pt ornat, iar restul se amesteca cu cele doua compozitii si esenta de vanilie. Se amesteca bine si se da cca 15 min la congelator. Dupa care se pune intr-o forma de tort cu peretii detasabili cu folie de plastic in ea si se da la frigider.
Se acopera si se lasa la frigider.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu