01 septembrie 2010

Peşte afumat


Peşti afumaţi: păstrăv şi macrou

În weekend-ul care tocmai s-a încheiat am încercat să afum nişte peştişori de-a dreptul delicioşi.
Am studiat cazul şi am observat că nu e nimic complicat, doar
răbdare şi un loc în care să pui peştii la afumat.

Astfel, facem rost de câteva bucăţi de macrou şi păstrăv, se curăţă foarte bine şi îi punem într-o
saramură( apă cu sare) pentru o noapte.

A doua zi îi scoatem din saramură şi îi ştergem pe un şervet.


Începem operaţiunea de tăiere. Fiecare peşte se spintecă de sus până jos, deschis ca o carte.


La spintecare trebuie să avem grijă să tăiem pe lângă şira spinării.



După toată pregătirea lor trebuie să-i lăsăm câteva ore bune la uscat în aer liber. Avem nevoie să legăm peştele cu o sforicică. Se prinde foarte bine de căpăţână.

Păstrăvul este mai gras şi are nevoie să se usuce în mod natural mai mult decât macroul.

Ca să stea peştele în afumătoare desfăcut îi prindem nişte beţişoare(scobitori).

În imaginile de mai jos sunt peştii abia scoşi de la afumat. Au prins o culoare aurie plăcută şi mirosul este excelent.





Merg excelent în diverse salate sau de mâncat pur şi simplu cu lămâie.

Poftă bună!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu