08 septembrie 2010

Fasole bătută



Fasole bătută


Ingrediente alese cu grijă:

- fasole uscată cca.2 căni
- 6-7 roşii
- 3 morcovi
- 3 cepe
- 2-3 căţei de usturoi
- ulei
- sare
- boia de ardei dulce
- cimbru
- mentă uscată

Preparare:

Fasolea se pune de seara la înmuiat într-un vas cu apă multă.


A doua zi, preparăm fasolea şi sucul de roşii.

Roşiile le spalăm şi le tocăm ori la robot ori prin maşina de tocat roşii (fiecare după posibilităţi). Împreună cu un morcov şi o ceapă întreagă le punem la fiert.


Fasolea se fierbe în 3 ape şi apoi final se fierbe bine cu 2 morcovi şi 2 cepe.



Între timp s-au fiert şi roşiile. Se dau prin sită şi se asteaptă fasolea.


Când este fiartă suficient, se scurge de apă se pune şi usturoiul zdrobit şi se condimentează (mai puţin menta). Totul se pasează. Ori la robot ori la maşina de tocat carne, etc. Se face o pastă omogenă şi adăugăm sucul de roşii.


Fasolea facută pastă se aşează pe foc şi se prăjeşte cu un strop de ulei de măsline. Adăugăm şi menta uscată şi e gata de servit.


Se poate tartina foarte uşor. Este bună rece, dar şi caldă.




Poftă bună!


1 comentarii:

Anonim spunea...

am o reteta pe care o fac in post si este super
FASOLE BATUTA CU CIPERCI
-fasole batuta clasic
-se toaca ceapa pentru prajeala si se trage la tigalie
-se toaca ciupercile si se amesteca cu ceapa-se pune bulion
-prajeala se toarna peste fasolea batuta
pofta buna

Trimiteți un comentariu