20 august 2010

Melcişori cu scorţişoară


Ingrediente alese cu grijă:

Pentru aluat:
- 6-7 linguri zahăr
- un praf de sare
- 6-7 linguri ulei
- 1ou
- coaja rasă de la o lămâie
- 500g. făină
- un plic drojdie uscată
- 250ml lapte la temperatura camerei



Pentru umplutură:
- 6-7 linguri scorţişoară
- 1-2 linguri zahăr

Pentru glazură:
- 10 linguri zahăr pudră
-
1-2 linguri lapte


Preparare:

Într-un castron amestecăm zahărul cu oul, sarea şi apoi uleiul până se face o compoziţie ca o cremă. Adăugăm coaja de lămâie cu laptele şi drojdia mărind viteza la mixer şi uşor începem să adaugăm făina în ploaie. Când începe să se îngroaşe schimbăm palete la mixer cu cele de aluat sau pur şi simplu frământam cu mâna ca la cozonac..foarte bine. Se formează o bilă de aluat care se pune într-un castron adânc uns cu ulei, se acoperă cu o folie de plastic şi se lasă la crescut aproximativ 2 ore.

După ce a crescut frumos, se unge masa de lucru şi cu ajutorul sucitorului se întinde o foaie de aproximativ un deget grosime.

Presărăm umplutura de zahăr cu scorţişoară pe toată suprafaţa aluatului şi rulăm sul.

Tăiem cu un cuţit bine ascuţit 10-12 felii. Le punem în tava tapetată cu hârtie de copt ca în imagine după care mai lăsăm cca 30min la crescut.




După cele 30minute de crescut frumos băgăm tava la cuptorul încins la 180grade şi îi lăsăm la copt până prind o culoare aurie frumoasă.

Preparăm şi glazura: într-un ibric punem zahărul pudră şi laptele pe foc, până la omogenizare.

După ce scoatem melcişorii din cuptor glazurăm.


Sunt foarte aromaţi datorită scorţişoarei, dulci suficient cât un cozonac şi merg de minune dimineaţa la cafea.


Bon appetit!

3 comentarii:

zwoxy spunea...

Super!! Tot spun ca trebuie sa fac si eu melcisori cu scortisoara.

Anonim spunea...

miami bun foarte bun

Andreea Alina spunea...

melcisorii sunt printre preferatii mei

Trimiteți un comentariu