25 august 2010

Prăjitură cu prune


Prăjitură cu pruneIngrediente alese cu grijă:

Ingredientele sunt pentru o tavă micuţă. În mod normal aş pune ingredinetele duble pentru o tavă de 40/30cm.

-prune bine coapte
-3 ouă
-1/2 cană zahăr
-1/2 cană ulei
-3/4 cană făină
-un plic praf de copt( şi pentru cantitatea dublă ajunge un singur plic)
-un vârf de sare
-un plic zahăr vanilatPreparare:
Batem într-un castron ouăle cu zahărul şi sarea până devine totul foarte cremos şi îşi triplează volumul. Apoi,uşor, adăugăm uleiul şi mixăm foarte bine.


Scoatem mixerul şi începem să punem făina amestecată cu praful de copt. Aici turnăm făina în ploaie şi amestecăm uşor cu o lingură din lemn. Compoziţia trebuie să aibă consistenţa ca de chek/pandişpan. Să nu fie prea lichidă dar nici foarte groasă astfel să nu o poţi turna în tavă.


Tava o ungem cu unt şi o tapetăm cu făină. Încingem cuptorul la 180grade.

Fructele spălate şi uscate le curăţăm de sâmburi şi le tăiem feliuţe.

Aluatul îl punem în tavă şi bagăm la cuptor pentru cca 20min. După ce a crescut cât de cât putem să punem şi prunele. Un dezavantaj în acest procedeu este acela că se va lasă aluatul. În cazul în care se doreşte să punem prunele de la început în tavă, acestea se vor lăsa la fund.

Eu am ales varianta cu deschisul cuptorului şi am aşezat fructele pe deasupra, după care am pus tava din nou în cuptor pentru alte 20-25min.
Când este gata , scoatem prăjitura tăiată pe un platou şi presărăm zahăr pudră din abundenţă.Prăjitura este fragedă, savuroasă , un pic acrişoară de la fructe.Poftă bună!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu