15 septembrie 2010

Clătite cu pui şi ciuperci




Clătite cu pui şi ciuperci


O reţetă rapidă, gustoasă şi usor de făcut. Ingredientele la îndemâna oricui.

Ingrediente alese cu grijă:

Pentru clătite:

-2ouă
-350 ml lapte
-300 grame făină
- un praf de sare
- pătrunjel tocat

Pentru umplutură:

-1 ceapă medie
-300 grame ciuperci proaspete
-1 roşie
-un piept de pui (cca. 300 grame)
-sare
-piper
-oregano

Pentru sos:

-100 grame ciuperci proaspete
-20 grame unt
-100 ml lapte
-sare
-oregano


Preparare :

Pentru umplutură:

Tocăm ceapa mărunt şi o punem la călit într-o lingură de ulei de măsline.
Când s-a înmuiat bine adăugăm pieptul de pui tăiat mărunt şi pe foc mediu lăsăm la rumenit puiul foarte bine.
Roşia tăiată cubuleţe se adaugă peste pui.
Ciupercile le spălăm, le curăţăm şi tăiate şi ele mărunt se vor adăuga şi ele în cratiţă.

Se condimentează şi încă un minut şi putem lăsa departe ca sa facem clătitele.





Pentru clătite:

Se fac clătite normale. Batem ouăle cu laptele , un praf de sare şi făina. În plus eu am adaugat şi pătrunjel. Am făcut 4 clătite puţin mai groase ca să nu aibă găurele.



Sosul:

Pe foc mic se topeşte untul, punem şi sare. Adăugăm ca la sosul bechamel lapte şi făină şi il amestecăm până se îngroaşă puţin. Ciupercile curăţate şi tăiate mărunt se adaugă peste sos şi îl mai lăsăm să fiarbă puţin cu totul.

Împăturim clătitele cu umplutura şi sosul pe deasupra la toate.




Se pot servi şi calde şi reci. Nu sunt grele deşi conţin ciuperci. Au o aromă deosebită de la condimente (oregano şi pătrunjel)

Poftă bună!




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu