07 decembrie 2010

Brioșe mediteraneene




Brioșe mediteraneene





Rețetele din reviste sunt o sursă bogată pentru gătit.
De data asta revista Libertatea pentru femei a fost sursa.



Ingrediente cu grijă alese:

- 100 gr. măsline negre
- 100 gr. roșii uscate sau în ulei
- 2 căței de usturoi
- un praf de copt
- sare
- 500 gr. făină
- 3 ouă
- 4 linguri verdeață (cimbru, busuioc, oregano)
- 200 ml lapte bătut

Preparare:

Se taie măslinele mărunt și roșiile se pun în făina cernută și amestecată cu sarea și praful de copt.


Se pun și restul ingredientelor și se amestecă.


Frământăm un aluat destul de consistent. Pregătim tava pentru brioșe cu hârtia adecvată.



Coacem brioșele ca pe cele obișnuite. Din această compoziție mi-au ieșit aproximativ 24 brioșe. La prima tavă am pus cam timid din compoziție și au ieșit cam mici, restul sunt foarte frumos ”conturate”.










Poftă bună!

3 comentarii:

Rosita Vargas spunea...

Los brioses te quedaron muy lindos,y con los ingredientes una combinación estupenda,me imagino comerlos calentitos una maravilla,abrazos y bendiciones para este nuevo año,seguiré buscando recetas buenas de tu blog,cariños.

Anonim spunea...

Se poate si fara praf de copt? (am o mica problema de digestie)

Andreea Alina spunea...

Poti inlocui preful de copt cu 2-3 albusuri batute spuma :)

Trimiteți un comentariu