05 mai 2009

Fresh si delicios in acelasi timp


Tiramisu


Ingrediente alese:



  • piscoturi
  • 450gr mascarpone
  • 5galbenusuri
  • 1albus
  • 150gr zahar
  • cca 12 cescute de cafea amara
  • 1paharel de lichior dupa gust
  • cacao amara

Preparare cu grija:


Intr-un castron se freaca galbenusurile de ou cu zaharul pana la obtinerea unei compozitii spumoase; amestecand cu grija se adauga crema mascarpone, apoi albusul batut spuma si in fine lichiorul. Se amesteca totul bine pana la obtinerea unei creme omogene.

Se aseaza intr-o tava 5 straturi dupa cum urmeaza: un strat piscoturi insiropate bine in cafea, un strat crema si tot asa pana se umple tava. Stratul de sus sa fie crema uniformizata peste care se pudreaza cacao amara.

Timp petrecut in bucatarie: 1h

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu