13 octombrie 2010

Sufleu de conopidă


Sufleu de conopidăIngrediente alese cu grijă:

- o conopidă nu foarte mare (1-1,5kg)
- bacon
- porumb dulce
- sare, piper
- parmezan

Pentru sos:
- unt 100grame
- lapte aprox. 400ml
- făină 4 linguri
- nucşoară


Preparare:

Conopida se spală şi o tăiem in bucheţele. Se aşează într-o tavă (de preferat yena sau ceramica). Presărăm sare şi piper.


Preparăm sosul :

Pe foc mediu, într-o craticioară topim untul si apoi adăugăm făina. Se amestecă bine şi începem să turnăm laptele. Se presară sare şi nucşoară. Se amestecă continuu să nu facem cocoloaşe şi punem lapte până obţinem consistenţa dorită de noi pentru sos. Ar trebui să nu fie prea gros, dar nici prea moale şi în acelaşi timp să acopere întreaga cantitate de conopidă.Bacon-ul se taie mărunt şi îl prăjim fără nici un fel de ulei ( îşi lasă el destul).În tava cu conopida, adăugăm bacon-ul prăjit şi boabe de porumb, după care sosul.


Presărăm parmezan pe deasupra.Dăm la cuptor bine încins pentru cca 30minute. Conopida se coace destul de uşor, dar e bine să prindă parmezanul o culoare uşor arămie.Sufleul de conopidă cu bacon şi porumb este bun de mâncat cald. Nu e nevoie de garnitură, iar partea de proteine este asigurată. O mâncare foarte uşor de preparat, de sezon şi foarte gustoasă.


Poftă bună!

1 comentarii:

Gabriela spunea...

Vreau si eu...mi-e foameeeee!!!pupici!

Trimiteți un comentariu