10 noiembrie 2011

Lasagne al forno




Lasagna clasica






Ingrediente alese cu grija:


- un pachet foi de lasagna
- 500 gr. carne tocata vita
- 2linguri  ulei de masline
- usturoi (2 -3 catei)
- o ceapa mare
- o cutie rosii decojite
- un morcov
- busuioc
- sare, piper
- parmezan ras


Sos Bechamel:
-  cca.50gr. unt
-  2 linguri faina
- 250 ml. lapte
- sare, piper




Preparare:


     Foile de lasagna se pun la inmuiat timp de 10-15 minute in apa cu sare.


     Intr-o tigaie pregatim continutul, astfel:
In uleiul de masline calim ceapa tocata marunt, adaugam si usturoiul ( tot marunt taiat). Cand ceapa a devenit transparenta, se adauga carnea tocata. Se lasa la calit  pana capata o culoare albicioasa spre auriu rumen. Punem si morcovul ras pe razatoarea mica si rosiile taiate cubulete.
      Se mai fierbe un pic cu totul apoi stingem focul.




    Dupa aceasta prima etapa pregatim si sosul Bechamel. 
Tot intr-o craticioara, punem untul la topit. Adaugam toata faina, amestecand energic sa nu se arda, apoi usor usor stingem cu lapte. Spre final adaugam sare si piper dupa gust. Sosul trebuie sa fie usor lichid mai mult vascos, ca o budinca moale. De preferat sa fie amestecat cu telul pentru a nu se forma cocoloase.
   
    In tava pregatita cu putin ulei de masline, se aseaza strat de foi,apoi compozitie, apoi sos ,apoi iar compozitie si iar foi. Pe deasupra se unge iar cu sos si se pune parmezan din abundenta.



In cupor se lasa pentru cca. 20-30 min. Sa fie totul bine rumenit.






Pofta Buna!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu