16 mai 2009

De Craciun se stia.....prajitura


Tavalita

Ingrediente alese:
  • blat: 8 oua, 2cani zahar, 2cani faina, praf de copt
  • glazura: 2cani zahar, 4ling cacao, 10 ling.apa, 1pachet unt
  • 1 pachet nuca cocos
Preparare cu grija:

Blatul se face ca la orice pandispan: se freaca bine zaharul cu galbenusurile, separat se bat albusurile spuma, dupa care se omogenizeaza cu totul si in ploaie se adauga faina. Cand e gata se pune in tava tapetata si se coace la foc potrivit.
Pentru glazura se topesc pe foc zaharul cu cacao ,se adauga untul pana la omogenizare dupa care apa. Glazura trebuie sa fie calduta.

Blatul cand s-a racit se taie cubulete si se inmoaie bine in glazura si imediat se tavalesc cuburile prin nuca de cocos.

Timp petrecut in bucatarie: 2 h

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu