06 septembrie 2010

Tartă cu portocale şi blat de migdale



Tartă cu portocale pe blat de migdale





Ingrediente alese cu grijă:

Pentru blat:

-30 grame migdale măcinate
-150 grame unt
-25 grame zahăr
-125 grame zahăr pudră
-250grame făină

Pentru cremă:

-3 foi de gelatină ( sau 3 pliculeţe gelatină granulată)
-3 ouă
-coaja de la 3 portocale
-125 ml suc de portocale
-190 grame unt rece
-30 grame zahăr

Pentru ornat:

- portocale
- afine
- ciocolată





Preparare:


Într-un castron se pun toate ingredientele pentru blat şi amestecăm cu paletele de aluat de la mixer. Se omogenizează totul foarte bine şi coca formată o învelim într-o folie alimentară şi o punem la frigider pentru cca. 1oră.


După ora de stat la rece, scoatem coca şi întindem o foaie cât mai subţire şi uniformă. Pe masa de lucru presărăm făină din abundenţă ca să nu se lipească coca.

Odată întinsă foaia, o aşezăm într-o tavă de tartă sau o formă de tort unsă cu unt sau tapetată cu hârtie de copt. Cuptorul încins la 180 grade. Dăm aluatul la cuptor pentru 30-40minute.

Trebuie sa avem grijă să nu se umfle. Pentru asta putem să punem deasupra ceva greutate, gen boabe de fasole pe o hârtie de copt care să acopere bine întreaga suprafaţă a tăvii.

După coacere se lasă la răcit. Trebuie să fie blatul răcit de tot pentru a pune crema.


Crema:

Se pune gelatina la înmuiat în apă rece pentru 5 minute. 3foi gelatină pentru 250ml apă.
Într-un vas se pun ingredientele pentru cremă: ouăle, coaja de portocale, sucul de portocale, zahărul.


Vasul se aşează pe foc în baine-marie şi amestecăm cu grijă cu telu pentru omogenizare. Luăm de pe foc vasul, punem şi gelatina şi amestecăm bine şi apoi cu ajutorul mixerului încorporăm untul . Untul să fie cât mai rece posibil.


Aşezăm blatul pe un platou, punem crema şi lăsăm totul la frigider pentru cel puţin 2 ore.
Ornăm tarta cum ne place mai mult, şi este gata de servit.




Poftă bună!



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu