22 octombrie 2010

Rozete




Rozete


De câteva luni vroiam să fac aceste prăjiturele cochete şi credeam că este ceva foarte complicat şi nu îndrăzneam.
Nimic mai simplu însă.
Aşadar, întrebat mătuşa de 3 ori ca să fiu sigură că am înţeles procedeul.
Explicaţii bune şi mă pun pe treabă.
M-am încurcat puţin la cremă dar varianta de rezervă m-a salvat la fix.



Ingrediente alese cu grijă:

Blat:

- 6 ouă
- 6 linguri zahăr
- 4 linguri făină
- 2 linguri cacao
- 4 linguri apă
-un praf de copt
- zahăr vanilat
- esenţă de vanilie

Cremă:

- un pachet margarină
- 300 ml lapte
- 250 gr. zahăr
-50 gr. făină

Ornamente- la alegere


Preparare:

Blatul:

Albuşurile le frecăm spumă cu zahărul. Apoi unu câte unu adăugăm gălbenuşurile. Omogenizăm uşor, adăugăm şi apa şi miroasele( zahărul vanilat + esenţa ). Făina se amestecă cu cacaoa şi cu praful de copt şi cu ajutorul unei lingure de lemn le punem în compoziţie amestecând de sus în jos.
Totul omogenizat se pune în tava tapetată cu ulei şi făină.
Dăm la cuptorul încins pentru cca. 30min.


După ce am scos din cuptor, lasăm să se răcească foarte bine.


Aici vine partea de creaţie. :)

Cu ajutorul unei forme rotunde (eu am folosit un pahar mai îngust ), formăm gogoşele rotunde. Fiecare gogoşică în parte se secţionează transversal ca să o umplem cu cremă.

Am încercat cel mai drăguţ desen pentru a explica cum tăiem gogoşica. Dunga roz este tăierea.
Preparăm crema:

Mare atenţie şi răbdare!!!

Într-o crăticioară pe foc se pune zahărul cu laptele şi cu grijă făina să nu facem cocoloaşe. Amestecăm până se topeşte zahărul. Lăsăm la răcit total.

Într-un castron frecăm margarina cu mixerul şi pe rând căte o lingură punem partea cealaltă a cremei răcită. Cu multă răbdare punem doar câte o lingură peste margarină şi mixăm.

Eu aici m-am grăbit şi bineînţeles că mi s-a tăiat crema prima dată. Am avut o altă variantă de cremă şi am rezolvat-o.
Picture cu crema varianta finală:



Fiind gata şi cremă ne apucăm de ornat.

Rozetele sunt pregătite şi punem cu linguriţa cremă la mijloc şi apoi pe margini. Crema de pe margini va fi umplută cu diverse: fulgi de ciocolată, mozaic ornamental, nucă de cocos, nuci kranţ, etc. Fiecare cu imaginaţia lui.





Poftă bună!

2 comentarii:

naty spunea...

Imi plac mult cum arata foarte elegante si simplu de facut , felicitari am sa incerc si eu reteta

miremirc spunea...

Arata foarte bine 1

Trimiteți un comentariu