02 septembrie 2010

Plăcintă cu brânză




Plăcintă cu brânză

Reţeta clasică de plăcintă cu foi, atunci când avem nişte brânză şi nu ştim ce să mai facem cu ea.

Ingrediente alese cu grijă:

-un pachet foi de plăcintă
-600 grame brânză
-2-3 ouă (un ou special pentru uns)
-3-4linguri zahăr( în funcţie de brânză cât de sărată)
-2 plicuri zahăr vanilat
- puţin lapte pentru stropit
-50ml smântână
-unt pentru uns



Într-un castron sfărâmăm brânza mărunt cu o furculiţă.


Spargem 2 ouă peste brânză, adăugăm zahăr şi zahărul vanilat şi omogenizăm.


De principiu trebuie să fie un pic mai moale şi mai lichidă.


Pregătim tava. O ungem cu unt.


Aşezăm foile în tavă. Se pun una câte una şi din când în când mai ungem cu puţin unt.


După vreo 4-5 foi punem umplutură apoi iar foi şi tot aşa până terminăm.
Amestecăm un ou bătut cu smântâna pentru uns plăcinta.


Dăm tava la cuptorul încins la 190grade pentru cca. 30-40min. Foile de deasupra se vor umfla, atunci vom scoate tava din cuptor, înţepăm cu o furculiţă şi stropim cu lapte.


Se poate servi caldă sau rece, pudrată bine cu zahăr.



Poftă bună!


5 comentarii:

liliana spunea...

yamyyy.... vreau si eu!

Andreea Alina spunea...

:D nu mai e..iti imaginezi ca se mananca instant..azi tarta cu mere daca imi faci o vizita..postez reteta maine

liliana spunea...

yaaammmmyyyyy!!!!

Andreea Alina spunea...

deci diseara te astept pe la mine....

Anonim spunea...

buna

Trimiteți un comentariu