03 aprilie 2011

Dulce de leche




Dulce de leche


Când ai poftă de ceva bun te gândeşti la ceva dulce şi pufos. Aceasta este o prăjiturică care satisface toate cerinţele.
Este uşor de realizat, tocmai bună pentru o după-amiază de duminică.



Ingrediente alese cu grijă:

Pentru blat:

- 5 ouă
- o cană zahăr
- o cană făină
- 50 g. unt
- 50 ml. lapte
- un plic praf de copt

Pentru cremă:

- 300 g. zahăr
- 150ml lapte cald
- 150 g. unt
- 3 linguri amidon

Pentru decor:

- fulgi de ciocolată albă



Preparare:

Se bat ouăle cu zahărul, adaugi untul, laptele, făina cernută cu praful de copt şi se omogenizează compoziţia.
O tavă se tapetează cu ulei şi făină. Turnăm compoziţia şi o dăm la cuptor pentru 35 min. Cuptorul preîncălzit la 180grade.
Crema:
Într-o cratiţă se topeşte zahărul până se caramelizeză. Apoi imediat adăugăm untul şi lăsăm să se topească. Stingem totul cu laptele cald. Amestecăm după care punem şi amidonul. Acum trebuie să se închege bine şi lăsăm totul deoparte.


Când blatul s-a răcit bine se taie pe jumătate. La mijloc punem jumătate din cremă, şi cealaltă jumătate o folosim pentru îmbrăcarea prăjiturii.

Fulgii de ciocolată ii presărăm pe deasupra.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu