24 august 2010

Primele borcane


Ardei muraţi


Am adunat din gradină câţiva ardei iuţi cât să pun în două borcane de 800 gr. I-am aşezat frumos să stea bine în borcane şi am pregătit o saramură.

Saramura pentru 1litru apă:
-apă
-1 şi 1/2 linguriţă sare grunjoasă
-1 linguriţă zahăr

Alte ingrediente:
-ceapă tăiată rondele
-boabe de muştar
-piper boabe
-oţet

Am fiert bine saramura pe foc până s-a topit zahărul şi sarea. Borcanele încărcate le-am aşezat pe lama unui cuţit ca să nu crape şi am turnat saramura 3/4 din borcan, iar diferenţa am completat-o cu oţet din vin.




Am pus capacele la borcane şi gata cu ele în debara.

Aşteptăm iarna să mâncăm ardei muraţi cu o ciorbă delicioasă.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu