23 august 2010

Saleuri pizza


Saleuri pizza
Sunt foarte uşor de făcut, nu necesită multe ingrediente, sunt ieftine şi cel mai important se pot face cu ce aveţi prin frigider şi ce vă place mai mult. Din farfurie dispar imediat ce au fost puse ;)

Îngrediente alese cu grijă:

-un pachet foietaj aluat
-salam, şuncă presată
-mozzarella
-caşcaval
-ketchup
-oregano
-1 ou

Tips pentru aluat:

-cănd îl cumpăraţi asiguraţi-vă că a fost îngheţat ok si nu este deformat; nu este ambalajul rupt
-nu îl dezgheţaţi decât natural fără să folosiţi cuptorul sau cuptorul cu microunde
-nu îl presaţi; nu îl frămăntaţi; nu încercaţi să-i stricaţi forma prea mult el fiind compus din mai multe straturi care nu vor creşte frumos la cuptor dacă se strică
-când începeţi lucrul cu el trebuie să fie maleabil şi rece, să nu fie prea moale
-dacă este prea moale încercaţi să-l puneţi puţin la frigider ca să-şi revină





Preparare:

Aluatul de foietaj se lasă la dezgheţat.
Se taie cubuleţe salamul, şunca şi mozzarella. Caşcavalul se dă prin răzătoare.
Se întinde o foaie şi se unge cu ketchup.


Se pune şi puţin oregano.

Se presară salamul, caşcavalul, şunca, mozzarella doar pe jumătate de foaie după care se pliază pe jumătate. Se apasă uşor cu mâna ca să scoatem aerul şi tăiem fâşii de aproximativ 5cm şi le răsucim.

Tapetăm cu hârtie de copt o tavă întinsă (tava de la aragaz). Aşezăm saleurile în tavă şi ungem cu ou foarte bine şi mai presărăm oregano peste.

Dăm la cuptorul încins la 180-200 grade pentru aproximativ 25-30minute. Nu deschidem deloc uşa cuptorului.





Poftă bună!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu