07 aprilie 2009

Zi aniversara cu tort de ciocolata




Cel mai pufos dar bine insiropat,cel mai aspectos dar cu grija ornat este tortul cu nuci si ciocolata preparat de sora mai mare.

O reteta proprie care niciodata nu da gres cand vine vorba de o zi aniversara asa cum este azi.

Ingrediente alese:

Blat:8oua,8linguri zahar,8linguri ulei,10 linguri nuca macinata,8 linguri faina si mirodenii:esenta de rom, zahar vanilat..fiecare dupa gust.

Crema: orice fel de ciocolata din comert(cutie mare), frisca lichida 500ml, cirese confiate

Preparare cu grija:

Se bate albusul cu zaharul pana devine ca o bezea, separat galbenusurile, la sfarsit se amesteca intr-un singur vas,adaugam mirodeniile si cate o lingura se adauga uleiul tot. Faina se inglobeaza amestecand continuu compozitia.Cand este gata se adauga si nuca si se pune la cuptor pentru circa 30min la o temperatura potrivita.

Cand s-a racit se insiropeaza foarte bine cu esenta de rom si sirop( apa cu 2 linguri zahar si esenta rom preparat pe foc).

Frisca lichida se bate spuma. Blatul de taie in trei felii,pe fiecare se unge cu ciocolata si frisca si din loc in loc se presara ciresele. Ultima felie se orneaza foarte bine cu ciocolata iar frisca se aseaza in diverse forme .Ultimele ciresi se aseaza frumos.

Timp petrecut cu tortul:
1 h 30 min


La multi ani Oana! Lumanarile vin din partea casei :)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu