20 septembrie 2010

Ciuperci la cuptor



Ciuperci la cuptor


Ciupercile sunt o sursă bogată de vitamine şi antioxidanţi, sunt uşor de gătit şi delicioase. Merg de minune şi în diverse diete de slăbit.




Ingrediente alese cu grijă:

- 10-12 ciuperci proaspete champignon medii sau mari
- verdeaţă (mărar şi pătrunjel)
- caşcaval sau brânză
- sare şi piper



Preparare:

Ciupercile se spală şi se curăţă de picioruşe dar nu le aruncăm, le vom prepara. Pălăriuţele se aşează pur şi simplu într-o tavă întinsă. Şi vom pregăti umplutura.



Picioruşele de la ciuperci le tăiem mărunt şi le punem într-o tigaie la rumenit. Adăugăm sare şi piper şi verdeaţa tăiată mărunt. NU este necesar ulei sau unt!

Le ţinem pe foc până de omogenizează . Apoi compoziţia aceasta o punem în pălăriuţe.



Caşcavalul îl dăm prin răzătoarea mare şi presărăm pe deasupra .

Acestea fiind încheiate, dăm tava la cuptor pentru 20-30minute.



Ciupercile prind o culoare uşor maronie. Sunt fragede şi zemoase.





Poftă bună!



5 comentarii:

Catalin spunea...

Foarte bune! Tocmai am pregatit ciupercile conform indicatiilor tale si au iesit extraordinar de bune!

Anonim spunea...

bune ciupercile astfel preparate, numai ca eu pun cascaval cu 10 minute inainte de a le scoate din cuptor,astfel cascavalul nu se coace si ramane moale si bun numai bun de mancat va spune Arsineta

Andreea Alina spunea...

Ciupercile chair si simple (doar cu sare si piper) la cuptor sunt gustoase si hranitoare, iar mai departe fiecare are preferinte. Multumesc mult pentru comentariu :)

Anonim spunea...

tare de tot reteta mai buna chiar si ca asta spaniola de aici , nam stiut mersi frumos

Anonim spunea...

Foarte buna reteta.

Trimiteţi un comentariu