20 septembrie 2010

Spanac cu orez


Spanac cu orez

Ştiu că nu e primăvară deloc şi nu se găseşte spanac proaspăt, dar în supermarket găsim congelat şi este foarte bun.



Ingrediente alese cu grijă:

-o pungă spanac congelat
-2 cepe medii
-4 linguri orez
-sos de roşii
-4 ouă
-2 linguri ulei măsline
-apă
-sare
-piper
-boia de ardei dulce
-oregano

Preparare:

Într-o tavă se răstoarnă conţinutul de spanac congelat. Arată draguţ spanacul făcut rotocoale. Îl lăsăm pur şi simplu în tavă până pregătim restul.


Pe foc, într-o tigaie călim ceapa cu 2 linguri de ulei de măsline şi condimente.



Când s-a înmuiat destul de bine, adăugăm sosul de roşii şi orezul. Se amestecă pentru câteva minute.

În tava cu spanacul, răsturnăm ceapa cu orezul, amestecăm cât putem. Adăugăm cca 2 căni apă şi dăm la cuptor.


După 10-15 minute verificăm dacă mai are nevoie de apă. De regulă scade foarte repede, fiind înghiţită de orez.

După alte câteva minute, când orezul este aproape fiert, scoatem tava din cuptor şi adăugăm ouăle în cuiburi. Când s-au copt şi ouăle, mâncarea este gata.





Poftă bună!



2 comentarii:

Bucataras spunea...

Excelenta reteta, felicitari pentru intrarea in concurs!

adina spunea...

iam iam :-)))))))

Trimiteți un comentariu