04 decembrie 2010

Jodenkoeken



Jodenkoeken- Prăjituri evreiești


Sunt o cititoare fidelă a site-ului bucătăraș.ro și am găsit multe rețete grozave acolo. Una din acestea este rețeta acestor prăjiturele care te încântă prin aroma lor de scorțișoară.



Ingrediente cu grijă alese:

- 200 gr. făină
- 125 gr. zahăr
- 125 gr. unt
- 1 ou
- 1 lingură scorțișoară
- un praf de sare
- 1 praf de copt
- un plic zahăr vanilat


Preparare:

Untul moale se amestecă cu zahărul, apoi cu făina, praful de copt, scorțișoara și vanilia.

Se face prin amestec o bilă bine omogenă și se lasă la rece cca 1 oră.

După ce a stat la rece, pe masa de lucru, se întinde o foaie cu ajutorul a foliei alimentare și a sucitorului. Se decupează diverse forme sau pur și simplu lăsăm biluțe făcute cu mâna.
Se coc la cuptor în tava tapetată cu foaie de copt.


Tips: a nu se folosi făină pentru întins aluatul, se întărește și nu vor ieși buni biscuițeii; cel mai ușor este aluatul între 2 folii alimentare.




Sunt prăjiturele excelente de pus pe masa de Crăciun.

Poftă bună!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu