30 decembrie 2010

TORT AN NOU



Tort Anul Nou



Se termina anul 2010 cu bune si rele, mai bun sau mai prost decat anii trecuti sau decat anii ce vor urma.
2011 va aduce noutati pe toate planurile si nu ne ramane decat sa speram la toate cele bune!
Aceasta reteta va incheia in mod festiv arhiva lui 2010. Enjoy!




Ingrediente alese cu grija:

Blat:

- 6 oua
- 6 linguri de zahar
- 5 linguri faina
- 1 llingura cacao
- un praf de sare

Crema:

- 4 foi de gelatina
- 1 cana cafea foarte tare
- 500 ml frisca lichida
- 50 gr. zahar

- gem de capsune sau prune

Ornat:

- 200 ml frisca lichida
- marshmallow
- creioane decorative
- migdale feliate




Preparare:

Blat:

Se freaca foarte bine ouale cu zaharul pana se tripleaza toata compozitia si are o consistenta cremoasa. Apoi se adauga usor faina amestecata cu cacao. Se amesteca cu foarte mare grija.
Toata compozitia se pune in forma de tort unsa si tapetata cu faina.
Se da la cuptor pt cca. 25-30 minute.

Tip: nu se deschide usa cuptorului pe toata perioada coacerii, iar dupa ce s-a copt se lasa in cuptor pana se raceste bine- nu se umbla deloc la el.

Cand e racit complet se scoate pe un gratar si putem sa ne ocupam de crema.



Crema:

Inmuiem gelatina in apa rece. Topim gelatina in cafeaua fierbinte apoi o lasam sa se raceasca. Intre timp batem frisca cu zaharul pana devine tare.
Amestecam cafeaua cu gelatina cu frisca.
Mai dam la frigider pentru o ora ca sa se intareasca mai bine crema.

Blatul se taie in doua parti. Partea de jos o stropim cu putin coniac si o ungem cu gem. Apoi punem jumatate din crema. Adaugam si cealalta parte de blat si totul se imbraca frumos in crema ramasa.

Frisca pentru ornat se bate tare si ornam dupa imaginatie tortul.






Cateva ore ne mai desparte de petrecerea Noului An 2011!

La multi ani!



1 comentarii:

Anonim spunea...

A fost suuuuper bun!!! :P
Dana ;)

Trimiteți un comentariu