15 iunie 2012

clatite americane


Clatite americane





Provocarea lunii martie! Ama ne ajuta!

E aici un site interesant, cu multe mancaruri si dulciuri, si tare greu imi era sa ma decid. Am avut tare pofta de clatite, pentru micul dejun din weekend, asa ca am facut clatite americane.



Ingrediente alese cu grija:


- 450 gr. faina
- 2 plicuri praf de copt
- 1 praf de sare
- 3 oua
- 6 linguri zahar
- 450 ml. lapte
- 3 linguri unt moale 


Preparare:


Laptele, zaharul, ouale, sarea si untul se amesteca si se mixeaza. Separat se amesteca faina cu praful de copt, apoi se adauga in prima compozitie si se amesteca bine pentru a nu face cocoloase.


Se incinge o tigaie de teflon sau ceramica( sa nu se lipeasca), se toarna compozitia pe mijloc, compozitia se revarsa singura in laterale. Se intoarce si pe partea cealalta. 








Pofta buna!

91 comentarii:

Fancy Cake spunea...

Minunate! Cred ca au fost delicioase.

Andreea Alina spunea...

Sunt atat de bune! Noi mancam de regula in weekend la micul de jun :) Ne fac ziua mai frumoasa

Haplea spunea...

Mmmm ce mult imi plac!

Sophie spunea...

totusi, cum le-ai facut asa grosute clatitele? si fara sa se arda/sa se lipeasca aiurea?

Andreea Alina spunea...

:) Nu stiu ce sa explic.. asa ies de fiecare data.. nu ma abat deloc de la cantitatea ingredientelor si iese perfect... Flacara este potrivita, iar tigaia este una din teflon cu fundul nu foarte gros, dar nici subtire nu este.

CoOkIe MoNsTeR.. spunea...

In loc de unt putem pune margarina?

Andreea Alina spunea...

Ca si ingredient pentru grasime, se poate pune ori unt ori margarina sau ulei. Eu prefer untul din motive de gust , si pentru ca nu suport margarina. :)

Sophie spunea...

:D si ai ceva tigaie mai mica? exact marimea clatitelor din poza? de iti ies asa perfect..

Andreea Alina spunea...

Sophie, tigaia este una normala , nimic special, pur si simplu aluatul are o textura asa buna incat se face perfect rotunda singura. Trebuie sa incerci. Si eu am fost sceptica prima data, dar acum ies la fel mereu :)

Anonim spunea...

cate portii ies?

Andreea Alina spunea...

Ies cam 10 clatite. Acum depinde si de marimea lor..eu le fac mai maricele..dar le poti face si mici

Sophie spunea...

ok, acum am pregatit, imediat le coc:) fingers crossed!:D

Sophie spunea...

Au iesit superbe! Pot recomanda reteta:)
Am fost foarte sceptica deoarece am mai incercat retete, insa fara reusite satisfacatoare.
Insa pana azi, cand mi-am luat inima-n dinti:):D

Andreea Alina spunea...

Felicitari Sophie!! Ti-am zis ca nu ai cum sa dai gres daca respecti intocmai reteta ;)

Hana spunea...

Buna,

Eu sunt Hana si reprezint Blogoteque.ro. Am descoperit recent blogul tau si mi-ar face placere sa iei si tu parte la proiectul nostru.

Blogoteque.ro a apãrut din plãcerea de a citi bloguri, din nevoia de a gasi cele mai noi si mai interesante articole si din dorinta de a promova blogosfera femininã româneascã.

Blogoteque.ro este un ziar de bloguri: adunã unele dintre cele mai interesante articole din blogosfera feminina si prezintã un fragment din ele pe site, citirea integului articol fiind posibila direct pe blogul original. Astfel cititoarelor le va fi usor sa aleagã ce doresc sã citeascã iar bloggeritele vor avea parte de si mai multi cititori si vizitatori pe paginile lor.

Te astept cu drag sa ne vizitezi.
Hana

felix spunea...

buna.. care este timpul necesar coacerii dupa turnarea aluatului ? nu vreau sa le ard.. :D

Andreea Alina spunea...

BUna Felix,
cel mai bine iti dai seama dupa ce aluatul termina de facut bule. Adica cand le pui in tigaie ele incep imediat sa faca niste bule care se si sparg..cand acestea inceteaza..le poti intoarce. Asa iti dai seama cel mai bine.

o zi buna!

Fab Chef spunea...

Ieri am facut si eu pancakes. Era o reteta putin diferita. Au fost tare bune. Dar mie nu-mi ies asa frumoase. Ale mele au fost mai neregulate iar cand le intorc marginile se ridica in sus si se prajesc pe centru iar mariginile raman albe. Trebuie sa ma specializez putin. :-)

Andreea Alina spunea...

Buna Fab Chef,
Imi pare rau ca nu ti-au iesit cele mai frumoase. nu stiu ce sa zic de reteta incercata de tine. :)

o zi buna!

Anonim spunea...

buna. Ma numesc 'xyz' si am 14 ani....iar prima oara cand am gustat ''clatitele americane'' de la un prieten....erau foarte bune si am spus sa incerc si eu norocul sa o intreb pe mama daca pot face....in fine m-a lasat dar cand am citit ingrendientele am vazut acolo ''un praf sare'' e cumva sare de lamaie?..vreau un raspuns cat mai repede ca sambata vreau sa fac... :D multumesc

Anonim spunea...

este sare pur si simplu (NaCl)

gaby spunea...

Buna,vroiam sa stiu daca dublez portiile astfel incat sa obtin 40 de clatite afecteaza cu ceva aluatul daca nu inmultec si nr.de oua?

gaby spunea...

inmultesc*

Anonim spunea...

multumesc :X

Anonim spunea...

buna vreau sa va multumesc pentru ingrediente si pt modul de preparare azi am facut si sunt gustoase....mi sa facut un pic rau ca ma mancat multe si calde... :)) nu miau iesit nici buune nice rele..... au iesit bune dar nu prea... am sa mai incerc... :X noapte buna

Andreea Alina spunea...

Buna Gaby, eu te sfatuiesc sa pui si nr de oua proportional cu restul cantitatilor. Au si ele rolul lor important. Sper sa-ti iasa toate cele 40 de clatite bune :)

radu elena spunea...

buna, se pune ulei in tigaie ???? :*

Andreea Alina spunea...

Buna Elena, nu se pune nimic in tigaie. Aluatul are doza lui de grasime. si este indicat sa ai o tigaie de teflon sau ceramica.

Anonim spunea...

nu prea inteleg!!! se amesteca faina,lapte,oua,etc iar separat faina si praf de copt!!! odata amestecam faina cu restul,apoi faina cu praf de copt?putem pune si o esnta de rom?

Anonim spunea...

esenta!!!!

Andreea Alina spunea...

Buna,

da ai dreptate cu faina. Se pune doar o singura data si anume cu praful de copt, separat. Am corectat.

Merci,
Andreea

Program liga 1 spunea...

Buna ziua
Imi cer scuze ca va deranjez insa va scriu pentru a va propune sa facem un schimb de linkuri - 3 way link exchange - in sensul ca eu voi pune linkul dumneavoastra pe http://i-love-iasi.blogspot.com/ iar dumneavoastra imi adaugati un link catre http://iasi365.com cu titlul Program liga 1.
Daca doriti sa facem schimbul doresc sa-mi spuneti titlul linkului dumneavoastra( adresa mea de mail este iacob_ctin@yahoo.com).
O zi buna va doresc

Anonim spunea...

"Un praf de sare" adica? cam cata sare ? :d.

Andreea Alina spunea...

Cat poti sa iei in varful degetelor, sau poti incerca cu varful unui cutit.

Bianca Adelina spunea...

se pun in tigaie fara ulei?
si cate clatite ies? cate portii?:-?

Andreea Alina spunea...

Buna Bianca, se pun in tigaie fara ulei. In compozitie se pune grasime si nu mai este nevoie sa pui si in tigaie. Ies cam 10 clatite. Acum depinde cat de mari le faci.

Bianca Adelina spunea...

multumesc:)

Andreea Alina spunea...

Nu ai pentru ce, sa ne impartasesti cum au iesit :)

Lili spunea...

Am facut si eu clatite azi, dupa reteta ta. Au iesit delicioase! Multumesc!

Andreea Alina spunea...

Ma bucur Lili ca ti-au iesit bune!!

Anonim spunea...

Sunt ggenialeee ! .

Anonim spunea...

praful de copt este stins in otet ?

Andreea Alina spunea...

Praful de copt se pune pur si simplu. Doar bicarbonatul de sodiu se stinge. :)

Anonim spunea...

abia astept sa incerc azi!!!
naomi

Anonim spunea...

ok multumesc:*

Anonim spunea...

am respectat exact reteta si au iesit foarte bune !!! :)
multumesc pentru reteta!
naomi

Anonim spunea...

Eu am pus doar jumatate din cantitate la ingrediente si mi-au iesit 11 clatite potrivite si nu foarte subtirele. Foarte buna reteta, o recomand!

Anonim spunea...

eu compozitia o fac un robotul de bucatarie,pun tot ce trebuie si imi iese un aluat bestial. prima data le-am facut cu apa,ptr k nu aveam lapte,iar acum am facut cu lapte si sunt foarte bune....forma lor depinde putin si de tigaie,k am facut si intr-una mai mica...si intr-una mai mare...si e putina diferenta...multumim pentru reteta:*

Andreea Alina spunea...

In robot nu ma gandeam sa fac compozitia, dar cred ca pot incerca si asa :) O idee noua e binevenita!

Anonim spunea...

hello am facut si eu dar am modificat ceva! am pus lapte batut in loc de lapte normal si au iesit delicioase :X

Andreea Alina spunea...

Buna,

Am mai incercat si eu cu lapte batut dar am pus ceva mai putina faina,,

Walle Horan spunea...

Ohh am incercat si au iesit minunate :x eu nu am avut 3 oua asa ca am facut reteta impartita la doi si a iesit mai putin dar lafel.
Mersi de reteta.

Anonim spunea...

Am sa incerc si eu sa fac reteta de clatite americane merci :)

aanaid spunea...

uff nu mai am praf de copt... :( pot folosi bicarbonat?

Andreea Alina spunea...

Merge si cu bicarbonat, stins neaparat :)

R spunea...

Le-am exeutat :) observatie - cred ca faina pe care ai folosit-o tu era 000. Eu am avut 650 si mi-a inghitit mai mult lapte... M-am prins pe la final:(

Andreea Alina spunea...

Si nu ti-au iesit bune?

R spunea...

Au iesit minunate!!!!! Am mai facut azi inca o tura :) Am pus un pic mai mult zahar (asa mi-a spus mie papila) si un pic de esenta de vanilie. Multumesc pentru inspiratie!

Anonim spunea...

Nu cred că am aşteptat destul ca untul să se înmoaie. E normal să fie după schema cu mixerul bucăţele de unt peste tot în compoziţie? (fără adaosul ulterior de făină cu praf de copt)

Andreea Alina spunea...

Cred ca untul a fost in cantitate cam mare si cam tare daca se vede peste tot in compozitie. La 3 linguri de unt nu ar trebuii sa se vada. Daca nu ai rabdare sa se incalzeasca natural il poti pune cateva secunde(10-15) la cuptorul cu microunde. de regula se omogenizeaza frumos.

Anonim spunea...

O sa incerc si eu sisper sa imi reuseasca. Am o intrebare, vreau sa ma fac bucatar si vreau sa studiez in afara. Ce tara ti se pare mai buna pentru studiul bucatariei?
MULTUMESC

Anonim spunea...

Buna,Andreea,vreau sa te intreb ceva:dar esenta ceva nu ar merge?ma gandesc la niste coaja de lamaie\portocala?am vazut ca tu in reteta nu ai specificat...vreau de ceva vreme sa incerc reteta si de aceea intreb:-*

Anonim spunea...

azi am facut clatite americane dupa reteta ta,stii cum au iesit?DEMENTIAL de bune...am respectat reteta intocmai nu m-am abatut de la nimic,multumesc frumos:-*

Cu drag,
Alexandra,tgv

Andreea Alina spunea...

Buna,
de regula in aluaturi precum clatite merge de minune sa pui esente diverse..ce iti place, insa cand le mananci nu dai importanta prea mare aromei daca le mananci cu gem,ciocolata,miere etc.
Eu mai pun maxim cateva picaturi de esenta de vanilie.


Eu acum sunt in Italia- Toscana si vreau sa spun ca experimentez diverse mancaruri specifice zonei. Acesti oameni sunt fenomenali labucatarie

Anonim spunea...

este prima data cand fac dupa aceasta reteta si au iesit super.mai facusem dar dupa o reteta cu iaurt in compozitie si nu erau asa delicioase si pufoase!
Felicitari!

Andreea Alina spunea...

Ma bucur mult ca ti-au iesit bune :) eu fac aceasta reteta de muuulte ori. Cand e pofta de ceva dulce rapid fac clatite :)

Anonim spunea...

Buna. Ies asa mai grosutze pt ca pui tu o cantitate mai mare de aluat ? :)

Adina spunea...

eu am pus bicarbonat de amoniu in loc de praf de copt si am mai adaugat niste apa...nu-s asa groase, ca le-am vrut mai subtiri, dar tot delicioase au iesit...prietenul meu s-a lins pe degete :)

Paula Gafitescu spunea...

tare frumoase au iesit, superbe...trebuie sa mai fac si eu, ca mi-e pofta acum ;)

Anonim spunea...

voi incerca si eu reteta .sper sa fie asa cum zic toti:delicioase:) abia astept sa le vad aburind in farfurie:)

Anonim spunea...

am facut ieri si ies de nota 10!! mori mancand:D

Anonim spunea...

Eu nu am mancat niciodata si sunt foarte gurioasa cum sunt...:)

Anonim spunea...

Daca nu am mixer sau robot de bucatarie pot folosi telu

Andreea Alina spunea...

Desigur ca poti folosi telu. :) Este ff bun.

Andress Babanu spunea...

Am sa fac Sambata

Anonim spunea...

Buna.se poate pune apa minerala in loc de lapte?

Andreea Alina spunea...

N-am incercat, dar n-as pune. nu e la fel ca la clatitele normale...

Anonim spunea...

Cine stie cam cat vine 450g de faina in ml pt ca nu am cantar

Andreea Alina spunea...

Pai cam greu sa afli asa ceva dupa cum ai formulat intrebarea.Daca nu ai cana cu unitati de masurat, asa la ochi poti pune 2 cani normale nu foarte pline...

Anonim spunea...

Am cana de masurat da in ml de aia am intrebat cat vine 450g faina in ml ca sa masor cu cana

Andreea Alina spunea...

Nu pot sa te ajut cu asa ceva. De regula cana de masurat are si unitati pt lichide si pt solide. Cauta pe net, pentru ca nu stiu echivalent fix.

Anonim spunea...

O reteta de kkt

Andreea Alina spunea...

Imi pare rau ca nu ti-a iesit. Data viitoare poate ai noroc.

Anonim spunea...

Merci mult pt reteta asta delicioasa. Eu locuiesc in SUA si am avut ocazia sa incerc tot felul de clatite, dar ca astea nu am mai mancat. Am mai adaugat si un pic de vanilie. Mmmm, ce bune au fost!!!

Andreea Alina spunea...

Cat ma bucur ca ti-au iesit bune si ti-au placut. Spor la cat mai multe clatite :)

Anonim spunea...

mai vb mult alina???????

Anonim spunea...

E ok sa mixez cu blenderul?

MIA spunea...

SUPERRR BUNEEEEE

Anonim spunea...

Buna fetelor.In seara asta am facut clatite dupa reteta asta si au iesit minunate :). va multumesc pt postare :).un weekend reusit va doresc!

DIMI spunea...

Geniale. Am facut si eu azi. Avantajul este ca nu mai stai 3ore in bucatarie :D

Georgiana spunea...

buna,nu sunt o experta in bucatarie insa in dimineata aceasta am incercat reteta ta,spre uimirea mea mi-au iesit foarte bune,am respectat in`tocmai reteta doar ca am pus putin hellas.

Trimiteți un comentariu