27 octombrie 2011

Friptura de porc cu piure


Friptura de porc cu piure



Ce se intampla cand intrebi un barbat "Ce vrei sa mananci?" 
Ehh surprinzator, dar raspunsul vine prompt si simplu: " Nu stiu. ce o fii.dar sa fie cu  ceva carne". Evident daca se poate nu pui, curcan sau alte vietati "usoare"... sa fie ceva consistent !! 

M-am conformat in a alege o friptura consistenta de porc , in combinatie cu condimente ce completeaza placut gustul si alaturi de clasicul piure de cartofi. Nici acesta insa nu a scapat cu una cu doua si l-am combinat cu o verdeata .




Ingrediente alese cu grija:

Pentru friptura:

- o bucata de pulpa porc
- 5-6 catei usturoi
- piper boabe mozaic
- cimbru
- putin ulei
- un ardei rosu iute


Pentru piure:

- cartofi
- lapte
- unt
- verdeata de preferat patrunjel


Preparare:

Bucata de porc se curata cat se poate de bine, astfel sa lasam si putina grasime pentru gust. Intr-o tava ungem cu putin ulei si asezam carnea. O impanam cu usturoi , iar pe deasupra presaram din condimente. Ardeiul iute il punem deasupra.


Dam la cuptor pana se rumeneste usor, din cand in cand mai verificam sa vedem in ce stadiu este sa nu se lipeasca sau sa se usuce prea rau.  Daca este necesar putem pune si apa in tava, aceasta se va evapora cu timpul si in acelasi timp va infragezii carnea.


Piureul se pregateste in modul clasic, iar la sfarsit adaugam patrunjel tocat marunt. Ii da un gust bun si aspect asemenea.


Pofta mare!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu