Plăcintă cu brânză
Reţeta clasică de plăcintă cu foi, atunci când avem nişte brânză şi nu ştim ce să mai facem cu ea.
Ingrediente alese cu grijă:
-un pachet foi de plăcintă
-600 grame brânză
-2-3 ouă (un ou special pentru uns)
-3-4linguri zahăr( în funcţie de brânză cât de sărată)
-2 plicuri zahăr vanilat
- puţin lapte pentru stropit
-50ml smântână
-unt pentru uns
Într-un castron sfărâmăm brânza mărunt cu o furculiţă.
Spargem 2 ouă peste brânză, adăugăm zahăr şi zahărul vanilat şi omogenizăm.
De principiu trebuie să fie un pic mai moale şi mai lichidă.
Pregătim tava. O ungem cu unt.
Aşezăm foile în tavă. Se pun una câte una şi din când în când mai ungem cu puţin unt.
După vreo 4-5 foi punem umplutură apoi iar foi şi tot aşa până terminăm.
Amestecăm un ou bătut cu smântâna pentru uns plăcinta.
Dăm tava la cuptorul încins la 190grade pentru cca. 30-40min. Foile de deasupra se vor umfla, atunci vom scoate tava din cuptor, înţepăm cu o furculiţă şi stropim cu lapte.
Se poate servi caldă sau rece, pudrată bine cu zahăr.
Poftă bună!
5 comentarii:
yamyyy.... vreau si eu!
:D nu mai e..iti imaginezi ca se mananca instant..azi tarta cu mere daca imi faci o vizita..postez reteta maine
yaaammmmyyyyy!!!!
deci diseara te astept pe la mine....
buna
Trimiteți un comentariu