27 septembrie 2010

Brioşe




Brioşe simple




Îmi doream de multă vreme să fac brioşe ca la carte. Am încercat varianta simplă cu semipreparate din comerţ, dar nu eram aşa încântată ,aşadar, mi-am luat inima în dinţi şi am făcut totul de la A la Z. Este uluitor de simplu atâta timp cât avem hărtie pentru brioşe şi tavă. Acestea se găsesc în diverse magazine de profil. Restul ingredientelor sunt floare la ureche.



Ingrediente alese cu grijă:

- 2 ouă
- 2 căni făină
- 1 cană zahăr
- 1 cană lapte sau 1 cană iaurt
- un plic praf de copt
- zahăr vanilat
- un praf de sare

- hârtie brioşe
- tavă brioşe


Preparare:

Se bat spumă albuşurile cu un praf de sare. Restul ingredientelor se amestecă ca la chek. Gălbenuşurile cu zahărul, apoi adăugăm laptele/iaurtul şi zahărul vanilat. Praful de copt se amestecă cu făina şi se pune în compoziţie . Se omogenizează bine. La sfârşit adăugăm şi albuşurile bătute.

Făina se adaugă în ploaie câte puţin şi se amestecă cu o lingură.
Albuşurile se amestecă tot cu o lingură, mişcând dar de sus în jos.

Compoziţia se toarnă în formele de brioşe. Se dă la cuptorul încins la 180 grade, pentru cca.30-40minute până capătă o culoare aurie.

Ornarea ţine de imaginaţia fiecăruia. Compoziţia este simplă , aşa că se pot adăuga multe la brioşe (bucăţi de ciocolată, ornamente mozaic, fructe uscate, stafide, afine). Ornamentele pot fi şi pe deasupra şi în interiorul aluatului. Se pot orna şi cu frişcă sau alte creme delicioase.



Eu pentru început am ales ornamente din ciocolată şi mozaic. Următoarea tavă precis va fi diferită.



Poftă mare!



4 comentarii:

Anonim spunea...

am sa incerc si daca vor iesi bine am sa va scriu

Andreea Alina spunea...

Te astept sa-mi spui cum ti-au iesit. :)

Anonim spunea...

pot sa le fac fara tava ??

Andreea Alina spunea...

Buna,

nu ies fara tava de briose. este compozitia prea moale si se lasa.. dar daca gasesti o alternativa sa le faci sa stea pe ceva mai dur..e ok..

Trimiteți un comentariu